
Хоча б один із цих продуктів повинен бути у щоденному раціоні, а то й декілька.

Авокадо. В авокадо містяться корисні мононенасичені жири, які допомагають зменшити судинні захворювання та забезпечують мозок енергією.

Броколі. Цей хрестоцвітий овоч містить такі сполуки, як сульфорафан, що знижує запалення і покращує здоров’я мозку.

Чорниця містить флавоноїди, які є нейропротекторами та підвищують нейропластичність і церебральний кровотік.

Жовток яєць містить холін. Він є важливою поживною речовиною, необхідною для виробництва ацетилхоліну, який своєю чергою є нейромедіатором, дуже важливим для парасимпатичної нервової системи й пам'яті.

Жирна риба. Лосось, сардина та скумбрія є прикладами риби, яка містить омега-3 жирні кислоти. Ці незамінні жири мають вирішальне значення для підтримки здоров’я мозку, їх пов’язують із покращенням пам’яті, регуляцією настрою та зниженням ризику зниження когнітивних функцій.

Листова зелень. Овочі, як-от шпинат і капуста, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, вони сприяють здоровій роботі мозку, зменшуючи запалення та покращуючи когнітивні функції. Магній є важливим мінералом у листовій зелені, допомагає розслабити тіло, знижуючи кров’яний тиск і наслідки стресу.

Куркума, яка містить куркумін, чудова тим, що має протизапальну дію, а також кілька механізмів для підтримки здоров’я мозку.
🫚Імбир є потужним протизапальним засобом, який покращує когнітивні функції.

Ферментовані продукти, як-от кефір, чайний гриб, квашена капуста, йогурт, також можуть бути корисними для мозку. Дослідження встановили, що мозок і кишківник взаємодіють через нервову систему, а також через імунну.
Тому покращення середовища кишківника за допомогою пробіотиків і пребіотиків може відіграти певну роль у покращенні функціонування мозку.
Джерела:
Немає коментарів:
Дописати коментар