понеділок, 12 лютого 2024 р.

Рулет з маковою начинкою

 Інгредієнти

Для тіста:

300-400 г пшеничного борошна

200 мл теплого молока

2 яєчних жовтки

20 г пресованих живих дріжджів (або 5 г сухих)

50 г вершкового масла

3 ст. л. цукру

10 г ванільного цукру

25 г вершкового масла (для змащування форми)

1 дрібка солі

Для начинки:

250 г маку

3 ст. л. цукру

2 білки

1 ст. л. манки

2-3 ст. л. варення (у нас апельсинове)

50 г родзинок

1 жовток (для змащування кексу)



У мисці з'єднайте 350-400 г пшеничного борошна з 200 мл теплого молока і 20 г пресованих живих дріжджів або 5 г сухих. Пропорції для останніх читайте на пакуванні.

Додайте два жовтки, 50 г розм'якшеного масла, 3 ст. л. звичайного і 10 г ванільного цукру, дрібку солі. Замісіть м'яке тісто, яке не повинно липнути до рук, і залиште його в теплому місці на 45-60 хвилин, щоб піднялося. Воно має збільшитися в об'ємі вдвічі. Пам’ятайте, що в приміщенні, де підіймається тісто, не має бути протягів, бо воно просто не підніметься.

Підготуйте начинку. Для цього з'єднайте 250 г перетертого маку, 3 ст. л. цукру, 1 ст. л. манки, 50 г родзинок, 2-3 ст. л. апельсинового або будь-якого іншого варення і 2 яєчні білки.

Коли тісто підійшло, дістаньте його з миски, викладіть на кухонну поверхню чи дошку, припилені борошном, обімніть і розкачайте в пласт завтовшки 3-5 мм.

Рівномірно розподіліть начинку по всьому тісту за допомогою ложки, не доходячи приблизно по 1 см до краю.

Загорніть тісто у рулет. В принципі його можна приготувати й так, тоді просто не кладіть його до форми для кексу. Нам подобається маковий рулет-кекс – він дуже доречний на святковому столі.

Викладіть дріжджовий маковий рулет у форму для кексу, попередньо змастивши її вершковим маслом. Залиште в теплому місці на 20-30 хвилин. Він повинен трохи збільшитись в об’ємі. Десь за 15 хвилин увімкніть духову шафу та встановіть температуру 190-200 градусів. Виберіть режим нижнього нагріву або спеціальний режим для випічки. Готувати рулет треба на середній поличці духовки.

Перед тим, як відправити кекс у духову шафу, змастіть його жовтком і посипте маком. Випікайте протягом 45-50 хвилин. Після приготування дайте йому охолонути, дістаньте з форми та подавайте, нарізавши порційними шматочками. Смачного! Готувати – це просто!



Згоду на обробку персональних даних отримано відповідно до ст. 11, ст.14 Закону України №2297-VI "Про захист персональних даних".

Немає коментарів:

Дописати коментар