Інгредієнти
Для
тіста:
300-400
г пшеничного борошна
200
мл теплого молока
2
яєчних жовтки
20
г пресованих живих дріжджів (або 5 г сухих)
50
г вершкового масла
3
ст. л. цукру
10
г ванільного цукру
25
г вершкового масла (для змащування форми)
1
дрібка солі
Для
начинки:
250
г маку
3
ст. л. цукру
2
білки
1
ст. л. манки
2-3
ст. л. варення (у нас апельсинове)
50
г родзинок
1
жовток (для змащування кексу)
У
мисці з'єднайте 350-400 г пшеничного борошна з 200 мл теплого молока і 20 г
пресованих живих дріжджів або 5 г сухих. Пропорції для останніх читайте на
пакуванні.
Додайте
два жовтки, 50 г розм'якшеного масла, 3 ст. л. звичайного і 10 г ванільного
цукру, дрібку солі. Замісіть м'яке тісто, яке не повинно липнути до рук, і
залиште його в теплому місці на 45-60 хвилин, щоб піднялося. Воно має
збільшитися в об'ємі вдвічі. Пам’ятайте, що в приміщенні, де підіймається
тісто, не має бути протягів, бо воно просто не підніметься.
Підготуйте
начинку. Для цього з'єднайте 250 г перетертого маку, 3 ст. л. цукру, 1 ст. л.
манки, 50 г родзинок, 2-3 ст. л. апельсинового або будь-якого іншого варення і
2 яєчні білки.
Коли
тісто підійшло, дістаньте його з миски, викладіть на кухонну поверхню чи дошку,
припилені борошном, обімніть і розкачайте в пласт завтовшки 3-5 мм.
Рівномірно
розподіліть начинку по всьому тісту за допомогою ложки, не доходячи приблизно
по 1 см до краю.
Загорніть
тісто у рулет. В принципі його можна приготувати й так, тоді просто не кладіть
його до форми для кексу. Нам подобається маковий рулет-кекс – він дуже доречний
на святковому столі.
Викладіть
дріжджовий маковий рулет у форму для кексу, попередньо змастивши її вершковим
маслом. Залиште в теплому місці на 20-30 хвилин. Він повинен трохи збільшитись
в об’ємі. Десь за 15 хвилин увімкніть духову шафу та встановіть температуру
190-200 градусів. Виберіть режим нижнього нагріву або спеціальний режим для
випічки. Готувати рулет треба на середній поличці духовки.
Перед тим, як відправити кекс у духову шафу, змастіть його жовтком і посипте маком. Випікайте протягом 45-50 хвилин. Після приготування дайте йому охолонути, дістаньте з форми та подавайте, нарізавши порційними шматочками. Смачного! Готувати – це просто!
Немає коментарів:
Дописати коментар