вівторок, 24 грудня 2024 р.

24 грудня - День ґоґоль-моґолю


День ґоґоль-моґолю (​Eggnog Day) відзначають 24 грудня — це день святкування традиційного різдвяного напою у багатьох країнах, присвячений насолоді цим вершковим, солодким святковим напоєм. Ґоґоль-моґоль, основний напій у різдвяний період, традиційно готується з молока або вершків, цукру, збитих яєць і часто з додаванням алкоголю. Цей день — нагода посмакувати цим святковим напоєм у колі сім’ї та друзів, вбираючи в себе тепло і радість святкового сезону.
Історичне коріння ґоґоль-моґолю
Походження ґоґоль-моґолю є предметом дискусій, існує безліч теорій щодо його виникнення. Вперше термін “ґоґоль-моґоль” вжив у 1775 році священнослужитель з Меріленду Джонатан Баучер у вірші, який був опублікований посмертно.
Перша друкована згадка про нього датується 1788 роком у “New-Jersey Journal”. Ґоґоль-моґоль, можливо, походить від “поссета” – середньовічного європейського напою, який готували з гарячого молока, збитого з вином або елем і приправленого спеціями.
Еволюція ґоґоль-моґолю
Спочатку відомий як “молочний пунш” або “яєчно-молочний пунш”, змішаний з алкоголем, ґоґоль-моґоль зазнав різних трансформацій протягом століть. Асоціація напою зі святами зробила його символом святкового настрою та сімейних зустрічей.
Святкування Дня ґоґоль-моґолю
Святкувати День гоголя-моголю просто і приємно. Ось кілька способів долучитися до цієї святкової традиції:
  • Насолоджуйтесь ґоґоль-моґолем з близькими. Зберіться біля каміна або за кухонним столом, щоб насолодитися ґоґоль-моґолем з родиною та друзями.
  • Спробуйте алкогольну версію. Але це без дітей. Після того, як діти лягли спати, дорослі можуть насолодитися версією ґоґоль-моґолю, змішаною зі спиртними напоями, такими як ром або бренді.
  • Зробіть свій власний ґоґоль-моґоль. Поекспериментуйте з приготуванням домашнього ґоґоль-моґолю за традиційним рецептом.
Рецепт ґоґоль-моґолю
Інгредієнти
3,5 склянки молока
1,5 чайної ложки чистого ванільного екстракту
1 чайна ложка меленої кориці
1 паличка кориці
Щіпка меленої гвоздики
6 яєчних жовтків
3/4 склянки цукрового піску
1 склянка рому (за бажанням)
1 склянка жирних вершків
1/4 чайної ложки мускатного горіха
Приготування
  • Змішайте молоко, ванільний екстракт, корицю, паличку кориці та гвоздику в каструлі на повільному вогні. Довести до повільного кипіння.
  • У міксері збийте яєчні жовтки з цукром до світлої пишної маси. Поступово додайте гарячу молочну суміш, безперервно збиваючи.
  • Поверніть суміш у каструлю і нагрівайте до загустіння, постійно помішуючи.
  • Додати ром, жирні вершки та мускатний горіх. Поставити в холодильник на ніч. Подавати, прикрасивши корицею.
День ґоґоль-моґолю — це чудова традиція, яка приносить тепло і солодкість у святковий сезон.

Немає коментарів:

Дописати коментар