Всесвітній день моркви - свято відносно молоде, заснували його 2003 року. Цього дня в ресторанах і кафе пропонують склянку свіжого морквяного соку. Морква зустрічається в багатьох стравах, тому дуже важко уявити, як готувати без неї. Морква – окультурений нащадок дикої рослини, яка росла в Азії. Вирощення моркви як овочевої культури розпочалося ще в 2000 роках до нашої ери.
Перші письмові згадки про моркву можна знайти в документах короля Карла I Великого (IX століття), який дуже любив цей овоч. Проте на теренах Європи загальне визнання вона отримала лише в XV столітті. Вже пізніше культура поширилася і на інші материки.
Ще 4 квітня святкують День вітаміну С. Цей вітамін дуже корисний для організму людини, адже він потрібен для зниження артеріального тиску, захищає шкіру, допомагає під час створення колагену, зміцнює імунітет, позитивно впливає на пам'ять. Найкращими джерелами вітаміну С є свіжі овочі та фрукти без термічного оброблення. Більше про користь вітаміну С дізнавайтесь з відео.
Джерело
Немає коментарів:
Дописати коментар