вівторок, 30 квітня 2024 р.

З 1-10 травня - Весняна декада спостереженя за птахами


    Люди різного віку спостерігають за птахами. Це заняття, яким ви можете займатися все своє життя у будь-якій частині світу. Спостереження за птахами - найшвидше зростаючий вид активного відпочинку в Америці. Згідно з опитуванням Служби рибальства та дикої природи США, 51,3 мільйона американців повідомляють, що спостерігають за птахами.

Ось кілька фактів, які розповідають спостерігачі:
  • Домашня кропив'янка може згодувати своїм пташенятам 500 павуків і гусениць за один літній полудень.
  • Коли небезпека загрожує, стерв'ятник-індик захищається, вибльовуючи свою останню їжу. Це дуже груба та дуже ефективна стратегія захисту.
  • Чаплі та білі чаплі колись відстрілювалися тисячами, щоб їхнє пір'я можна було використовувати для прикраси жіночих капелюхів. Відстріл більшості перелітних птахів наразі заборонено.
  • Малинівки часто вважаються першою ознакою весни, але не всі малинівки залишають свій ареал взимку, тому їхня поява насправді не є ознакою весни.
  • Зозулі-подорожники їдять майже все, що можуть спіймати: ящірок та змій, дрібних гризунів, скорпіонів та тарантулів, а також великих комах. Вони навіть підстрибують, щоб упіймати колібрі на годівницях із нектаром.

Немає коментарів:

Дописати коментар