ПАСТЕРНАК: КОРИСТЬ І ХАРЧОВА ЦІННІСТЬ
Пастернак є чудовим джерелом
багатьох важливих поживних речовин, у кожній порції міститься велика доза
клітковини, вітамінів і мінералів. 100 г пастернаку забезпечує:
·
Калорії: 75
· Вуглеводи: 18 г
· Клітковина: 5 г
· Білок: 1,1 г
· Жири: 0,4 г
· Вітамін С: 18% від добової норми споживання
· Вітамін K: 18%
· Фолієва кислота: 16,5%
· Вітамін Е: 9,7%
· Магній: 7,5%
· Тіамін: 7,5%
· Фосфор: 3%
· Цинк: 5%
· Вітамін B6: 5%
Інгредієнти
4 кореня пастернаку
4 ст. л. сметани
4 чорносливини
сіль до смаку
Приготування:
Візьміть 4 кореня пастернаку, помийте й
очистіть. Я взяв середні коріння, ви можете взяти будь-які. І відразу вмикайте
духовку розігріватися до 180 градусів.
Кожен корінь добре натріть сіллю та
загорніть у фольгу. Поставте запікатися за температури 180 градусів 45-50
хвилин.
Доки пастернак запікається, приготуйте до
нього смачний соус. Візьміть 4 чорносливини і дрібно наріжте, а потім додайте
їх до 4 ст. л. сметани. Перемішайте. Соус готовий. КРОК 4
Пастернак приготувався, розгортайте фольгу, діставайте коріння, викладайте на тарілку, а зверху поливайте сметанним соусом.
України №2297-VI "Про захист персональних даних".
Немає коментарів:
Дописати коментар