понеділок, 15 січня 2024 р.

Пастернак

Пастернак – рослина давно відома людству, його культивують тисячоліттями. Це різновид коренеплоду, близький до моркви та кореня петрушки, котрий має довгі бульбоподібні корені кремового кольору з солодкавим горіховим смаком. Пастернак має оригінальний смак, а ще багатий кількома важливими поживними речовинами та антиоксидантами, які можуть покращити імунітет, травлення та допомогти зменшити вагу.

ПАСТЕРНАК: КОРИСТЬ І ХАРЧОВА ЦІННІСТЬ

Пастернак є чудовим джерелом багатьох важливих поживних речовин, у кожній порції міститься велика доза клітковини, вітамінів і мінералів. 100 г пастернаку забезпечує:

·         Калорії: 75

·        Вуглеводи: 18 г

·        Клітковина: 5 г

·        Білок: 1,1 г

·        Жири: 0,4 г

·        Вітамін С: 18% від добової норми споживання

·        Вітамін K: 18%

·        Фолієва кислота: 16,5%

·        Вітамін Е: 9,7%

·        Магній: 7,5%

·        Тіамін: 7,5%

·      Фосфор: 3%

·     Цинк: 5%

·     Вітамін B6: 5%



Інгредієнти

4 кореня пастернаку

4 ст. л. сметани

4 чорносливини

сіль до смаку

Приготування:

Візьміть 4 кореня пастернаку, помийте й очистіть. Я взяв середні коріння, ви можете взяти будь-які. І відразу вмикайте духовку розігріватися до 180 градусів.

Кожен корінь добре натріть сіллю та загорніть у фольгу. Поставте запікатися за температури 180 градусів 45-50 хвилин.

Доки пастернак запікається, приготуйте до нього смачний соус. Візьміть 4 чорносливини і дрібно наріжте, а потім додайте їх до 4 ст. л. сметани. Перемішайте. Соус готовий. КРОК 4

Пастернак приготувався, розгортайте фольгу, діставайте коріння, викладайте на тарілку, а зверху поливайте сметанним соусом.





Згоду на обробку персональних даних отримано відповідно до ст. 11, ст.14 Закону
України №2297-VI "Про захист персональних даних".

Немає коментарів:

Дописати коментар