понеділок, 11 грудня 2023 р.

Лаваш

Інгредієнти

350 г борошна,

180 мл кип’ятку,

2 ст. ложки олії,

0,5 ч. ложки солі.

Приготування




В миску просіяти борошно, додати сіль. Влити кип’яток і швидко перемішати, додати олію і вимісити еластичне тісто. Залишити відпочити на 20 хвилин, накривши рушничком.

Розкачати коржі дуже тонко й відповідно до розміру форми, на якій випікатимете, можна також просушувати на пательні. Розкачати одразу все тісто, адже воно дуже швидко сохне.

Просушувати по одному лаваші до готовності при температурі 220-250 градусів. Готовий лаваш викласти на вологий рушник, скропити добре водою з двох сторін. Складати лаваші один на один і зверху одразу накривати рушником. Залишити до повного розм’якшення мінімум на одну годину. Тримати у щільно закритому мішечку.

Якщо сушити на сухій пательні, то її треба добре розігріти й не змащувати олією.










Згоду на обробку персональних даних отримано відповідно до ст. 11, ст.14 Закону України №2297-VI "Про захист персональних даних".

Немає коментарів:

Дописати коментар