400 г борошна (+ для підпилу)
250 г кефіру 2,5%
100 г цукру
1 яйце
½ ч. л. розпушувача
500 мл соняшникової олії для смаження
50 г цукрової пудри (для подачі)
1. В глибоку миску всипте 400 г борошна, ½ ч. л. розпушувача, 100 г цукру, вбийте 1 яйце та влийте 250 мл кефіру 2,5%. Перемішайте ложкою, а потім присипте робочу поверхню борошном та вимішайте тісто так, щоб воно не липло до рук. Можете скористатися кухонною машиною з насадкою гак. З тіста зробіть кульку, загорніть в харчову плівку та залиште відпочивати на 20 хвилин.
2.Після цього відріжте від тіста невеличкий шматок, розкачайте його круглої форми завтовшки 3-4 мм.
3.Наріжте смужки шириною 5-7 см та виріжте з них ромби довжиною 9-10 см.
4.Посередині кожного ромбу зробіть надріз 4 см та один край протягніть через отвір по середині.
5.Розігрійте пательню з 500 мл соняшникової олії. Викладайте ромби з тіста та смажте з обох боків, перевертаючи шумівкою до появи рум’яної скоринки.
6.Готові вергуни викладайте на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб увібралася зайва олія. Як остигнуть – притрусіть 50 г цукрової пудри та подавайте до столу.
Згоду на обробку персональних даних отримано відповідно до ст. 11, ст.14 Закону України №2297-VI "Про захист персональних даних".
Немає коментарів:
Дописати коментар