Гречка
Варити коричневу гречку не обов'язково: її можна залити
водою - навіть кімнатної температури. У пропорції 1:2 залийте крупу чистою
водою і зачекайте, поки вона набухне. Гречка має стояти у воді 5-8 годин, після
чого стає придатною для вживання.
Ячна крупа
Якщо немає можливості її
зварити, залийте окропом у пропорції 1:2 і дайте настоятися не менше 2 годин.
Чим більший розмір подрібненого ячменю, тим довше заварюватиметься каша.
Кускус
Цю дрібну крупу не потрібно варити: достатньо
залити окропом і залишити під кришкою на 15 хвилин.
Перловка
Перлову крупу також можна готувати без
варіння, але це займе більше часу. Залийте кашу теплою або гарячою водою у
співвідношенні 1:3 та залиште на 24 години доходити.
Геркулес
Геркулес – каша з вівсяних пластівців. Варити
її не потрібно, достатньо залити окропом і вже через 15-20 хвилин вона готова
до вживання.
Пластівці кукурудзяні
миттєвого приготування
Пластівці залити окропом, гарячим молоком або
бульйоном у співвідношенні 1:2 (на 1 склянку пластівців 2 склянки рідини).
Ретельно перемішати, накрити кришкою та залишити на 5 — 7 хвилин.
Рецепт
«Овочеве рагу на кострі»
Для приготування нам знадобляться:
Складники:
·
баклажан - 1-2 шт;
·
морква - 1-2 шт;
·
болгарський перець - 1-2 шт;
·
цибуля - 1 шт;
·
помідор - 3-4 шт;
·
томатний сік - 1/2 склянки;
·
часник - 4 зубчики;
·
базилік та сіль за смаком;
·
оливкова олія - 50 мл.
Усі овочі нарізаємо кубиками та розпочинаємо поступове приготування. Обсмажуємо
з рослинною олією цибулю, додаємо моркву, баклажани, болгарський перець та
вичавлений часник.
"НА ЧАСІ" 01.08.2022. Телеканал "МТМ" Запоріжжя. Квест "Знання рятують життя":
Немає коментарів:
Дописати коментар