середа, 8 березня 2023 р.

Які каші не потрібно варити?

 Гречка

Варити коричневу гречку не обов'язково: її можна залити водою - навіть кімнатної температури. У пропорції 1:2 залийте крупу чистою водою і зачекайте, поки вона набухне. Гречка має стояти у воді 5-8 годин, після чого стає придатною для вживання.

Ячна крупа

Якщо немає можливості її зварити, залийте окропом у пропорції 1:2 і дайте настоятися не менше 2 годин. Чим більший розмір подрібненого ячменю, тим довше заварюватиметься каша.

Кускус

Цю дрібну крупу не потрібно варити: достатньо залити окропом і залишити під кришкою на 15 хвилин.

Перловка

Перлову крупу також можна готувати без варіння, але це займе більше часу. Залийте кашу теплою або гарячою водою у співвідношенні 1:3 та залиште на 24 години доходити.

Геркулес

Геркулес – каша з вівсяних пластівців. Варити її не потрібно, достатньо залити окропом і вже через 15-20 хвилин вона готова до вживання.

Пластівці кукурудзяні миттєвого приготування

Пластівці залити окропом, гарячим молоком або бульйоном у співвідношенні 1:2 (на 1 склянку пластівців 2 склянки рідини). Ретельно перемішати, накрити кришкою та залишити на 5 — 7 хвилин.

Рецепт «Овочеве рагу на кострі»

Для приготування нам знадобляться:

Складники: 

·        баклажан - 1-2 шт;

·        морква - 1-2 шт;

·        болгарський перець - 1-2 шт;

·        цибуля - 1 шт;

·        помідор - 3-4 шт;

·        томатний сік - 1/2 склянки;

·        часник - 4 зубчики;

·        базилік та сіль за смаком;

·        оливкова олія - 50 мл.


Усі овочі нарізаємо кубиками та розпочинаємо поступове приготування. Обсмажуємо з рослинною олією цибулю, додаємо моркву, баклажани, болгарський перець та вичавлений часник.


"НА ЧАСІ" 01.08.2022. Телеканал "МТМ" Запоріжжя. Квест "Знання рятують життя": 


Згоду на обробку персональних даних отримано відповідно до ст. 11, ст.14 Закону України №2297-VI "Про захист персональних даних".

Немає коментарів:

Дописати коментар