Сьогодні ми пропонуємо вам розслабитися та дізнатися багато чого нового про їжу. Деякі факти вас відверто вразять, а деякі навіть розвеселять. Тож давайте дивуватися разом.
Ви знали, що?...
Яблука неможливо втопити у воді тому що вони складаються з повітря на 25 відсотків. Мабуть, саме тому вони такі корисні для схуднення.
Звичайний арахіс — це один з компонентів динаміту.
4 мільйона квіток потрібно облетіти маленькій бджілці, щоб зібрати кілограм меду. Недаремно у народі говорять: “працьовита як бджола”.
Томатний соус, а простіше кажучи, кетчуп у кінці 19-го століття вживали у якості ліків, але згодом була доведена його неефективність. Шкода звичайно, адже були б непогані ліки, особливо у поєднанні з пунктом три).
А ви знали, що мигдаль — це зовсім не горіх, а кісточка плоду, який, до речі, схожий на наш абрикос?
У світі існує продукт, який можна зберігати вічно — це мед і про це доводять археологічні розкопки, що проводились у єгипетських гробницях.
Шелак їстівний! Так-так, те чим покривають нігті жінки є насправді їстівним продуктом, який виробляють самки комах, що живуть у тропіках. Часто його застосовують як покриття для цукерок, щоб вони блистіли.
Колись ріпу сіяли з рота. Це значно прискорювало процес, через те, що насіння цієї культури дуже дрібне. Була навіть така професія як “плювальник”. Ось як насправді садив дід ту злощасну ріпку.
Селера — це овоч з мінусовою калорійністю. Організм витрачає більше калорій, щоб переварити цей продукт, ніж отримує від його споживання.
Картоплю спочатку не їли, а їли її листя та стебло, підсмаживши в маслі. Звичайно смак у цієї страви був жахливим і на щастя здогадалися готувати її плоди. Хоча спочатку це був десерт. Знатні дами також використовували квіти картоплі для прикрашання свого волосся.
У 17-му столітті люди вважали, що огірок отруйний і що він здатний викликати застуду. Це, мабуть, тому що цей овоч має охолоджувальний ефект.
А ви знали, що навіть, коли ви просто думаєте про улюблені страви чи продукти у вашому організми виробляється гормон задоволення.
Немає коментарів:
Дописати коментар