четвер, 23 березня 2023 р.

Макарони та підливка

Підлива з курки з томатною пастою: простий і смачний рецепт
Інгредієнти
Куряча грудка — 1 шт.
Морква — 1 крупний коренеплід
Томатна паста — 1 ст. л.
Цибуля ріпчаста — 2 шт.
Сметана нежирна — 1 ст. л.
Борошно пшеничне в/с — 1,5 ст. л.
Очищена Вода — 600 мл
Сіль і мелений чорний перець — за смаком
Лавровий лист — 2-3 шт.
Рослинне масло — для обсмажування


Класичний варіант подливочки з м’яса і помідорів люблять вся, так що не дарма його активно застосовують навіть у державних їдальнях. Сьогодні ми навчимося робити найвідоміший соус з курочки.

Помиту, очищену і нарізану курку смажимо на сковороді
- Грудку з курячим філе обмиваємо під холодною проточною водою, після чого обсушуємо паперовими рушниками.
- Якщо на скибі м’яса пташки є шкірка, то її необхідно видалити, повністю зрізавши.
- Потім шаткуємо м’ясо курочки невеликими скибочками або брусочками.
- Ставимо сковороду на плиту для обжарювання продуктів, наливаємо рослинне масло без запаху.
- Розігріваємо його гарненько і відправляємо на сковорідку нашу нарубану курятину.

Готуємо овочі для обжарювання з м’ясом птиці
- Поки м’ясо обсмажується, обмиемо під краном морквину і очистимо коренеплід.
- Натираємо овоч на крупній терочке.
- Коли куряче м’ясо трохи ужарится і посвітлішає, опускаємо до нього і натерту морковину.
- Помішуємо трохи і тушкуємо на невеликому вогні пару хвилинок.
- Далі очищаємо від лушпиння ріпчаста цибулька, розрізаємо на дві половинки, після чого рубаємо полуколечками, не мельча занадто.
- Закладаємо слізливий овоч в сковороду до нашої майбутньої підливці.

Додаємо до м’яса і овочів рідкі інгредієнти
- Заливаємо в сковорідку приблизно 200 мл питної очищеної води (краще її трохи підігріти).
- Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні приблизно 10-12 хвилин.
- Через зазначений час просіваємо борошно пшеничне для курячої підливи з томатною пастою через меленькое сито.
- Засипаємо її в сковороду і гарненько помішуємо, щоб уникнути появи негарних борошняних грудочок.
- Потім відправляємо на сковорідку до полуприготовленной заправці і столову ложечку самої нежирної сметанки, яку тільки знайдете в магазині.
- Слідом за нею кладемо томатну пасту (краще домашню, справжню).
- Додаємо прянощі, солимо і перчимо підлив, відправляємо для аромату пару лаврових листочків.

Тушкуємо підливку з курки з томатною пастою до готовності
- Перемішуємо нашу піджарку з курячим м’ясом і помідорним соусом. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо ще хвилин 20-25.
- У процесі гасіння не забуваємо перемішувати підлив, щоб він не вийшов грудкуватим і не покрився зверху блискучим шаром – плівкою.
- Після закінчення відведеного часу заливаємо в сковорідку залишилася чисту воду, перемішуємо як слід нашу страву.
- Потім знову накриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності ще стільки ж.


Як тільки підлива з томатною пастою і сметаною приготується, її можна негайно класти до будь-якого гарніру.

Приготовлена за таким оригінальним рецептом, вона буде спокійно зберігатися в камері холодильника до двох-трьох днів, залишаючись такою ж смачною.

Покрокова інструкція варіння макаронів:
- Набрати воду в каструлю і довести до кипіння на сильному вогні. Додати дрібку солі.
- Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб не википіла вода. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати.
- Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилини, а великі або довгі - 8-9 хвилин.
- Відкиньте макарони на друшляк і промийте гарячою проточною водою. Не варто промивати їх холодною водою - через перепад температури вони швидко злипнуться.
- Покладіть макарони в каструлю, додайте шматочок м'якого вершкового масла і добре перемішайте вироби, щоб масло рівномірно їх покрило.




Згоду на обробку персональних даних отримано відповідно до ст. 11, ст.14 Закону України №2297-VI "Про захист персональних даних".

Немає коментарів:

Дописати коментар